Training

Beleren jonge paarden

Van zadelmak maken tot het rijden van hun eerste wedstrijden, via een vooropgesteld traject halen we het beste uit uw jonge paard. We zorgen ervoor dat uw jonge paard de juiste fundamenten meekrijgt voor zijn verdere carrière.

Contacteer ons

Paarden trainen in dressuur

We zouden uren kunnen vertellen waarom dressuur de mooiste sport ter wereld is. Maar eigenlijk kunnen woorden niet beschrijven welk gevoel u krijgt bij een perfecte harmonie tussen paard en ruiter. Let wel, die eenheid komt er niet vanzelf. Daar moet aan gewerkt worden. Daarvoor is een juiste training noodzakelijk.

Wij tillen paarden op tot “the next level”. Steeds een stapje hoger in hun kunnen. We leren nieuwe dingen aan of corrigeren fouten. Ook paarden met een iets moeilijker karakter zijn welkom bij ons.

Onze trainingen zijn meestal gericht op:

  • Het verkoopsklaar maken van uw paard
  • Het wedstrijdklaar maken van uw paard. U wenst wedstrijden te rijden maar heeft de tijd niet om uw paard volledig door te trainen. Wij doen het voor u!
  • Het op wedstrijd uitbrengen van uw paard door ons team.

We stoppen echter niet bij dressuurpaarden.
Ook springpaarden hebben baat bij een dressuurmatige training. Zo heeft Jef vier jaar de paarden van Jan Tops in Nederland gereden ter voorbereiding van elke wedstrijd.

Bekijk onze faciliteiten

Waarom dressuur trainen met een springpaard?

Wie Coenegrachts Stables zegt, denkt misschien uitsluitend aan dressuur. Maar dat klopt niet.

In het verleden trainde Jef Coenegrachts onder meer de springpaarden van Jan Tops. Hij merkte er de enorme voordelen van dressuur rijden met springpaarden.

Enerzijds krijgt de ruiter meer controle en ligt het paard soepeler in de hand. Anderzijds wordt het paard tevens wendbaarder, krijgt meer evenwicht en wisselt het tempo vlotter wanneer dat nodig is.

Vandaar dat u als springruiter ook bij ons thuis hoort. U kan rekenen op een optimale dressuurmatige ondersteuning en de nodige springfaciliteiten. Beloofd!