Advies

Het is heel simpel. Bij Coenegrachts Stables maken we er een punt van u een optimale full service te bieden. Dat ziet u in het lesgeven, in de accommodatie en ook in ons advies.

Deze raad is uiteraard vrijblijvend. Wij dringen niets op. Zit u met een vraagteken, trek dan gerust aan onze mouw.

Aankoop paard

U staat voor een belangrijke beslissing: de aankoop van een paard. “Welk paard is geschikt voor mij of voor mijn ruiter? Wat mag ik verwachten van dit jonge paard en waar liggen zijn of haar grenzen?  Moet mijn nieuwe paard medisch gekeurd worden?” Een hoop vragen spelen in uw hoofd.

Terechte vragen uiteraard! U gaat immers niet alleen uw geld, maar ook uw tijd investeren. Het is dan ook van enorm belang om een aankoop grondig te bekijken. 

Kunnen wij u hierbij helpen, dan doen wij dit graag.

Contacteer ons

Verkoop paard

U verkoopt uw paard. Een paard met potentieel of reeds met de nodige ervaring. Ook dan komt onze service van pas.

Enerzijds kunnen wij uw paard verkoopsklaar maken door het te corrigeren waar nodig en door de sterke punten extra te belichten. Want laten we eerlijk zijn, een goed gereden paard verkoopt nu éénmaal beter.

Daarnaast beschikken wij uiteraard over een breed netwerk van mensen die op zoek zijn naar het juiste paard. Wij streven hierbij naar een ideale match tussen ruiter en dier.

Contacteer ons

Voeding paard

Bij Coenegrachts Stables geloven we in voeding op maat van het paard. Vandaar dat wij ons niet verbinden aan één leverancier. U krijgt met andere woorden de vrijheid om te kiezen wat er in de voederbak belandt.

Soms rijzen er toch vragen nadat een paard bv. een doffe vacht krijgt, fel vermagert, wat loom wordt tijdens de training, etc.

Vraag op dat moment zeker onze mening. Een simpele aanpassing aan de voeding of het voedingsschema kan veel ellende voorkomen of oplossen.

Advies experten

Wij beloven u een full service ondersteuning. Om deze belofte waar te maken, vertrekken we in eerste instantie vanuit onze eigen ervaring en expertise.

Merken we dat u nood heeft aan een aanvullende dienst, dan zoeken we samen naar de juiste man/vrouw die u verder helpt.

Enkele voorbeelden:

 • U wilt een nieuw zadel.
  Een zadel kopen kan u best vergelijken met de aankoop van een zetel. Wat voor de ene geweldig zit, is een drama voor de ander. Het komt er met andere woorden op neer de verschillende mogelijkheden te bekijken om zo een juiste keuze te maken.
 • U zoekt een veearts.
  De keuze voor een veearts is niet verschillend dan wanneer u op zoek gaat naar een huisarts. Er bestaat niet één perfecte huisarts voor iedereen en dat is ook zo voor een veearts. Aspecten als vertrouwen, expertise en “de klik” die u heeft, bepalen of uw paard een juiste medische begeleiding krijgt.
 • Hoog tijd voor een springcoach of begeleider in eventing?
  Ga altijd op zoek naar een lesgever die bij u past. Dat is ons advies.
  Iemand die met u matcht qua niveau van rijden, maar ook qua persoonlijkheid en filosofie.

Andere domeinen: tandheelkunde, fysiotherapie,  etc.